Ministar Isak: Kriminalci, imate dvije mogućnosti – hapšenje ili da se ubijete

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prilikom posjete Živinicama dao je skandaloznu izjavu prilikom obraćanja lokalnoj televiziji Kanal21.

Naime, Isak je u želji da pošalje oštru poruku svim kriminogenim osobama, rekao da oni koji krše zakon imaju dvije mogućnosti – da budu uhapšeni ili da izvrše samoubistvo!?

Kriminalci nemojte dolaziti u iskušenje da radite takve stvari jer imate samo problem. Imate dvije mogućnosti. Jedna je da vas lišimo slobode, a druga je da se ubijete.

I to je jedino što možete da uradite i ja to stalno poručujem. Evo, dokaz vidite sve što se desilo u zadnjih šest mjeseci od kad sam ja na čelu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Isak za tuzlansku televiziju Kanal21.

 

On je time, svjesno ili nesvjesno, javno pozvao određene osobe na samoubistvo što je apsolutno neprihvatljivo za osobu koja vrši tako važnu i odgovornu funkciju, nebitno kome se obraćao i u kojem momentu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79