Ministar Jusko ga odbio: Nudio sam se da volontiram, da pomognem dok traje pandemija, evo šta su mi odgovorili…

Smatram da bi angažovanje mene i mojih kolega koji se nalaze na registru nezaposlenih osoba u velikoj mjeri pomoglo Upravi policije koja trenutno ima probleme sa nedostatkom policijskih službenika, piše nezaposleni diplomirani kriminalista

Redakciji DEPO Portala javio se diplomirani kriminalista Enes Begović, koji već 16 godina pokušava odraditi pripravnički staž i nikada nije bio zaposlen u struci iako je na Fakultetu kriminalističkih nauka u Sarajevu diplomirao davne 2004. godine. Uprkos činjenici da nedostaje policijskih službenika, te da se Begović ponudio da bude pripravnik-volonter, na njegovu adresu stigla je odbijenica.

– U više pokušaja sam se obraćao svim policijskim agencijama, a posebno Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, za prijem u radni odnos a posebno da bih odradio pripravnicki staž. ali nažalost odgovori su bili negativni. U martu ove godine pismeno sam se obratio ministru unutrašnjih poslova gospodinu Ismiru Juski i stavio na raspolaganje da se angažujem kao pripravnik-volonter i pomognem u ovoj novonastaloj situaciji poznatoj kao pandemija COVID-19. Odgovor je bio negativan, za šta posjedujem i obavještenje u pisanoj formi – piše Begović pa nastavlja:

– Smatram da bi angažovanje mene i mojih kolega koji se nalaze na registru nezaposlenih osoba u velikoj mjeri pomoglo Upravi policije koja trenutno ima probleme sa nedostatkom policijskih službenika, i to 150 u samoizolaciji i jos 300 u ostalim policijskim stanicama. Angažovanje nas koji smo stručno osposobljeni i školovani za rad u policiji u velikoj mjeri bi uklonilo trenutne probleme u svim policijskim agencijama – smatra ovaj diplomirani kriminalista koji je ogorčen nemarom države prema akademski školovanim kadrovima koji su spremni za rad u policijskim agencijama.

– Većina nas, kriminalista, nalazi na evidenciji nezaposlenih – kaže Begović, pa dodaje da mnoge njegove kolege rade u pekarama i kafićima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79