Ministar Katica odlučan: MUP Kantona Sarajevo će nabaviti najbolji helikopter

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, oglasio se povodom nedavne kontroverze oko nabavke helikoptera za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo, ističući odlučnost u provedbi procesa nabavke te osuđujući pokušaje sabotaže i neistinitih navoda.

Katica je naglasio da će MUP Kantona Sarajevo, uprkos “pokušajima sabotaže”, nabaviti najbolji i najefikasniji helikopter u skladu sa zakonskim propisima. Istakao je kako je proces nabavke temeljito planiran te da će helikopter biti optimalno opremljen kako za operativne policijske zadaće tako i za civilne potrebe.

Ministar je istaknuo važnost helikoptera u pružanju pomoći stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, poput požara, poplava ili zemljotresa, kao i u misijama traganja i spašavanja te medicinskim intervencijama.

Upitao je kome nije u interesu da Kanton Sarajevo ima najbolji helikopter te sugerirao da pojedinci koji dovode u pitanje ovu nabavku mogu snositi odgovornost za širenje neistina i ometanje postupka javne nabavke.

Komisija za provođenje postupka javne nabavke helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo već je odbacila formalno-pravno neispravnu ponudu jednog od ponuđača, istaknuo je Katica.

Ovaj stav ministra Katica odražava odlučnost u osiguravanju najbolje opreme za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo, istovremeno osuđujući pokušaje sabotiranja ovog procesa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79