Ministar Mijatović se pohvalio: Uspjeli smo ono što bivša Vlada nije mogla

Ministar Mijatović se pohvalio: Uspjeli smo ono što bivša Vlada nije mogla


Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Vlada FBiH je donijela odluku kojom je usvojen Program utroška sredstava, subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima za regresiranje kamata – Garancijski fond.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za subvencioniranje dijela kamate po ovom Programu od 1,8 miliona KM osiguran je budžetom FBiH za 2023. godinu.

Tim povodom se oglasio i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović koji je kazao da je ponosan jer je jučer usvojena odluka o subvenciji kamata u iznosu od 1,8 miliona KM za sva mala i srednja preduzeća iz sektora proizvodnje i IT sektora.

“Predhodna vlada nije realizovala subvencije u 2022. godini, ali zato smo rebalansom obezbjedili da pokrijemo i 2022. i 2023. godinu. Budžet za 2024. godinu će biti razvojni i kao što sam obećao budžetska podrška za sektor privrede će biti na historijski najvišem nivou”, poručio je Mijatović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija