Ministar Mitrović neodlučan: Bojkotujemo, ali ću potpisati nalog za isplatu plata

Mitrović: Predložio mjeru na sjednici Vijeća ministara BiH

Članovi Savjeta ministara Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Republike Srpske, bojkotuju rad ove institucije, ali ne i potpisivanje naloga za isplate plata.

“Da, potpisaću naloge za isplate plata. Niko nema pravo uskratiti ljudima platu ako su radili”, odgovorio je za “Faktor” Vojin Mitrović, ministar komunikacija i veza BiH, koji dolazi iz SNSD-a.

Dodao je da je i on isto pitao te da je, kada je riječ o bojkotu rada institucija BiH, rečeno da se ne donose odluke, a plate ne potpadaju u to.

Stranke iz RS-a odlučile su bojkotovati rad Savjeta ministara BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Predsjedništva BiH zbog odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka kojom su nametnute dopune Krivičnog zakona BiH te je u Bosni i Hercegovini sada zabranjeno i kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina, kao i veličanje ratnih zločinaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79