Ministar Ramo Isak o paljenju zastava RS u Zenici: “Nisam bio u BiH, nemam informaciju”

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak rekao je u izjavi za ATV da nema sve informacije u vezi sa paljenjem zastave RS u Zenici kao ni sa skidanjem srpske trobojke sa pravoslavne crkve u Konjicu 9. januara.

“Ne bih to komentarisao. Nisam bio u BiH kada se to dešavalo. Nemam informacije u potpunosti. Ne podržavam nasilje u bilo kojem dijelu BiH, na teritoriji čitave BiH ne odobravam bilo kakvo nasilje“, rekao je Isak.

Isak je dodao da se radi na rješavanju svih slučajeva koji su se odigrali od početka godine te kaže da će svi biti rasvijetljeni a počinioci sankcionisani.

“Svi policajci kako kantonalni tako i federalni rade na svim predmetima i mislim da su svi predmeti pri kraju i da su određena lica već procesuirana. Ne postoje Srbi, Bošnjaci, Hrvati u žargonu policije, postoje kriminalci koji napadaju i svi oni će biti procesuirani“, rekao je Isak za ATV.

Isak je dodao da postoji koordinacija između svih policijskih snaga kako Republike Srpske i FBiH tako i Brčko distrikta. Takođe, dodao je, postoji dobra saradnja i sa državnim agencijama.

“Što nije riješeno biće riješeno ovih dana. Tamo gdje su teža krivična djela to su preuzela tužilaštva“, kaže Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79