Ministarstvo vanjskih poslova BiH odbacuje izjave ambasadora Vranješa o “crnim listama”

Ministarstvo vanjskih poslova BiH odbacuje izjave ambasadora Vranješa o “crnim listama”


Ministarstvo vanjskih poslova BiH se ogradilo od izjava ambasadora Vranješa o uvođenju “crnih lista”

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine jasno se distancira od nedavnih izjava ambasadora Vranješa.

“Postoji način da se Republika Srpska odupre hibridnim operacijama navedenih ambasada. Jedna od mogućnosti je uvođenje novog krivičnog djela u Krivični zakonik Republike Srpske kojim bi se sankcionisala svaka komunikacija sa predstavnicima ambasada, međunarodnih organizacija i stranih država, koje bi Narodna skupština RS definisala kao strane organizacije i lica koja učestvuju u aktivnostima protiv ustavnog, pravnog i ekonomskog poretka RS”, naveo je Aleksandar Vranješ, ambasador BiH u Srbiji.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se kategorično ograđuje od šokantnih izjava i stavova. Njegove izjave se odnose na uvođenje takozvanih “crnih lista” i sankcija prema onima koji komuniciraju s predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija.

“Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se kategorično ograđuje od šokantnih izjava i stavova koje je iznio ambasador Vranješ o uvođenju “crnih lista” i sankcionisanju komunikacije sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija. Naglašavamo da njegove izjave ne predstavljaju stavove institucija Bosne i Hercegovine, te su kontraproduktivne za ostvarivanje vanjskopolitičkih ciljeva BiH”, rekli su iz MVP BIH i dodaju:

“Bosna i Hercegovina cijeni podršku naših prijatelja iz Njemačke, SAD i Velike Britanije sa kojima ćemo, zajedno sa drugim međunarodnim partnerima, kao i do sada nastaviti blisko sarađivati na našem evropskom i euroatlantskom putu”

Bosna i Hercegovina cijeni podršku naših prijatelja iz Njemačke, SAD i Velike Britanije.

S njima, kao i s drugim međunarodnim partnerima, nastavit ćemo blisku saradnju na našem evropskom i euroatlantskom putu, kao i do sada, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija