Foto: Crna Hronika
Novi sigurnosni standardi u Pazariću: Instalacija video nadzora i vatrodojave

Novi sigurnosni standardi u Pazariću: Instalacija video nadzora i vatrodojave


Ustanova Pazarić poduzima značajne korake ka poboljšanju sigurnosnih uslova za korisnike i osoblje, zahvaljujući ugradnji modernog video nadzora i vatrodojavnih sistema.

Ove aktivnosti realizuju se u saradnji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Uprave Ustanove Pazarić, čime se dodatno unapređuje zaštita i sigurnost unutar objekata.

Federalni ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić, nedavno je potpisao ugovore sa direktorima federalnih ustanova socijalne zaštite, kojima je obezbijeđena finansijska podrška za implementaciju projekata u 2023. godini.

“Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić nedavno je potpisao, sa direktorima federalnih ustanova socijalne zaštite, ugovore o načinu korištenja odobrenih sredstava s pozicije kapitalnih transfera u 2023. godini. Time je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obezbijedilo finansijsku podršku za realizaciju nekoliko projektnih aktivnosti u pet svojih ustanova, među kojima su i nabavka i ugradnja video nadzora i vatrodojave u objektima Resnik i Ramići, odjeljenjima Ustanove Pazarić, te zamjena podnih obloga u paviljonima dva i tri u šest objekata u kojima borave djeca”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Među tim projektima su i nabavka te ugradnja video nadzora i vatrodojave u objektima Resnik i Ramići, kao i zamjena podnih obloga u paviljonima dva i tri. Ukupna vrijednost ovih aktivnosti iznosi preko 150.670 KM.

Očekuje se da će svi radovi biti završeni do sredine augusta, čime će se značajno podići nivo sigurnosti u Ustanovi Pazarić.

U Ministarstvu naglašavaju da je glavni cilj povećanje sigurnosti i kvaliteta usluga koje Ustanova pruža svojim korisnicima i zaposlenima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija