Ministrica Hota Sivru prijavila za ugrožavanje sigurnosti: On završio u policiji

Saudin Sivro, Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo na društvenim mrežama je saopštio da ga je resorna kantonalna ministrica Naida Hota Muminović prijavila za ugrožavanje sigurnosti.

Sivro odbacuje navode da ministrice Muminović.

“Danas u 10:30 sati sam se, u skladu sa zakonom, javio po Pozivu na adresu navedenu u Pozivu i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH).

Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom. Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu”, napisao je Sivro.

Također, za sutra Sivro najavljuje da će biti održana vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se, kako kaže, donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79