Mirjana Hrga: Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, u Sarajevu sam legla na pod

Mirjana Hrga prisjetila se na svom Facebook profilu rada na televiziji Al Jazeera.

“Sutra će biti rođendan mojoj televiziji kojom sam se zapravo oprostila od novinarstva. Nakon nje, nisam mogla raditi na ničem slabijem i odustala sam. Dali su mi svijet na dlanu i učinili me kompletnijim čovjekom. Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere. Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela. Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije”, započela je Mirjana svoju objavu.

“Svugdje sam se iskreno legitimirala kao Hrvatica katolkinja. Osim – 2 puta. Oprostivo. Spašavala sam živu glavu. U Ukrajini sam na ruskim kontrolnim točkama, tog dana kada sam skoro poginula pod rafalnom paljbom sa cijelom svojom ekipom prešutjela da sam Hrvatica. Pozivala sam se na činjenicu da smo ‘cлавянские братья’. Prošlo je. U Tripoliju sam prešutjela da radim za AlJazeeru. Neću duljiti… Nema me tamo već 5 godina – i kada vidim da su stavili moje inserte, znam da sam učinila najpametniju stvar u svojem životu. Na HTV-u sam provela dvostruko duže. Da me netko nije stavio u leksikon te televizije, teško bi bilo dokazati da su me oni stvorili i odgojili. AlJazeera se svojim ljudima ponosi. Svakom ciglicom koja je uzidana u tu veliku kuću. Čak i kada odu”, nastavila je Mirjana.

“I zato kada mi uber-Hrvati kažu da i nisam nešto jer sam ‘radila za Muslimane’ ja im odgovaram – radila sam za ljude i profesionalce. I ponosim se time”, zaključila je Mirjana svoju objavu.

Inače, Mirjana Hrga se nije oprostila od novinarstva nakon angažmana na Al Jazeeri. 2015. godine je s Al Jazeere prešla na RTL, a tamo je 2017. godine dobila otkaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79