Mirku Vukmiroviću ukinut pritvor: Sud BiH prihvatio jamstvo u iznosu od 52.287 KM

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Darko Elez i dr. donio rješenje kojim se usvojen prijedlog odbrane osumnjičenog kao i prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te je osumnjičenom Mirku Vukmiroviću (ranije Vladan Pejušić), uz prihvaćeno jemstvo u iznosu od 52.287,00 KM, kao mjeru obezbjeđenja prisustva osumnjičenog, ukinut pritvor ranije određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačkama b) i c) ZKPBiH.

Osumnjičeni upozoren

Osumnjičeni je posebno upozoren da će se prihvaćeno jemstvo ukinuti, a osumnjičenom odrediti pritvor ukoliko se ne odazove na poziv Suda ili Tužilaštva, a izostanak ne opravda ili ako se protiv njega pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor.

Izrečena mjera obezbjeđenja prisustva može trajati do pravomoćnog okončanja krivičnog postupka ili do drugačije odluke Suda.

Tereti se za ubistvo

Osumnjičeni Mirko Vukmirović (Vladan Pejušić) se tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. KZBiH, u vezi s krivičnim djelima teško ubistvo iz člana 125. KZRS i dogovor za izvršenje krivičnog djela iz člana 364. KZRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79