Mirna novogodišnja noć u Sarajevu: Vatrogasci i Hitna pomoć bilježili manje intervencije

 

Sarajevo je u 2022. godinu ušlo bez organizovanog dočeka Nove godine, a manji broj dešavanja u gradu doprinio je i manjem broju intervencija kada je riječ o policiji, medicinskim službama i vatrogascima.

Iako su i ove godine građani Sarajeva doček ispratili iz domova ili kafića, te je uz to zabilježena i veća upotreba pirotehničkih sredstava, na svu sreću MUP KS, Hitna pomoć i Profesionalna vatrogasna brigada KS nisu imali značajnijih intervencija.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nam je potvrđeno kako policijski službenici tokom novogodišnje noći nisu zabilježili značajnije intervencije.

Slično je bilo i u Hitnoj pomoći, a dežurni ljekari su zabilježili “uobičajene intervencije” karakteristične za novogodišnje proslave, a tiču se trovanja alkoholom.

Nešto više posla imali su vatrogasci u Sarajevu te je zabilježeno nekoliko manjih intervencija.

“Imali smo nekoliko manjih intervencija tokom noći. Gorjela su tri kontejnera, u Hadžićima smo gasili požar u jednoj sobi, a zabilježena je i manja intervencija u jednom stanu, tačnije na balkonu gdje je također došlo do manjeg požara”, saopćeno je za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Inače, i pored činjenice da je doček Nove godine na otvorenom u glavnom gradu BiH otkazan, to nije spriječilo veliki broj građana da noć provedu u šetnji gradskim ulicama.

Tokom noći, fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je velike gužve u centru grada, naročito u Titovoj i Ferhadiji, a građane su uglavnom zabavljali ulični svirači.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79