Novogodišnja noć na području Tuzlanskog kantona protekla je relativno mirno

Sudeći prema informacijama nadležnih službi, novogodišnja noć na području Tuzlanskog kantona protekla je relativno mirno, a na javnom dočeku u centru Tuzle nije zabilježen ni jedan incident.

Tokom protekle noći na području Tuzlanskog kantona djelovale su sve nadležne službe koje su brinule o sigurnosti građana, među kojima su djelatnici hitnih medicinskih pomoći, policija i vatrogasci.

Prema podacima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, javni red i mir narušen je tri puta. Zabilježeno je izvršenje pet krivičnih djela, kao i jedan ostali događaj.

Dogodilo se deset saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, jedna je lakše povrijeđena, a o povredama za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili.

Službenici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli pružili su 157 zdravstvenih usluga, dok su vatrogasci obavili četiri tehničke intervencije i gasili manji požar na kući koji je nastao usljed zapaljenja instalacija.

Radosna vijest iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli stigla je 50 minuta iza ponoći, kada je rođen dječak, kao prva beba u 2022. godini. U narednim satima rođene su još tri bebe.

Kada je riječ o javnom dočeku Nove godine na Trgu slobode u Tuzli, prema trenutno dostupnim informacijama, događaj je prošao bez incidenata.

Kako smo ranije objavili, u centru grada okupilo se nekoliko hiljada građana koje su zabavljali članovi bendova Kapitalisti, Salt City i Retro piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79