Mirnes i Miralem Ramić sa drvenim štilom i pajserom, ušli u caffe Premier i pretukli muškarca

Mirnes i Miralem Ramić sa drvenim štilom i pajserom, ušli u caffe Premier i pretukli muškarca


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Travniku protiv Mirnesa Ramić i Miralema Ramić zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 31 (suučesništvo) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženima se stavlja na teret da su dana 10.09.2023. godine u večernjim satima u mjestu Turbe, općina Travnik, dogovorno i zajedno nasiljem prema drugom ugrozili građanski mir i nanijeli laku tjelesnu ozljedu jednoj osobi.

I to na način da su u prostoriji caffe Premier u kojoj se nalazilo više osoba, nakon kraće prepirke između oštećenog S. K. i Mirnesa Ramić, Mirnes Ramić obavijestio brata Miralema o prepirci, koji je nakon kraćeg vremena došao vozilom sa ocem do caffe Premier, da bi Mirnes izašao iz objekta te iz vozila kojim se Miralem dovezao iz vozila uzeo drveno štilo a Miralem metalnu šipku-pajser,.

Oni su ušli u caffe Premier i dok je oštećeni sjedio za stolom sa A. L. i H. S., na njega fizički nasrnuli tako što ga je Mirnes udario drvenim štilom, a Miralem metalnom šipkom-pajserom, nekoliko puta u predjelu glave i leđa, kojom prilikom su oštećenom nanijeli lake tjelesne ozljede u vidu nagnječenja poglavine, dvije razderno-nagnječene rane na desnoj tjemenoj regiji, razderno-nagnječnu rana na lijevoj tjemenoj regiji, nagnječenje u području desne lopatice, nakon čega su se udaljili iz caffe Premier, a oštećeni potražio ljekarsku pomoć u JU Bolnica Travnik.

Dakle, nasiljem prema drugom i naročito drskim ponašanjem ugrozili građanski mir, pri čemu je jedna osoba zadobila laku tjelesnu ozljedu.

Čime da bi počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo Mirnes i Miralem Ramić se smatraju nevinim dok im se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija