Miroslav Škobo negira da ima veze s eksplozijom: Miloš Kojić mi duguje 20.000 eura

Niko me nije pitao za eksploziju, niti za alibi, niti su mi pretresli kuću, kaže Škobo. Zajedno s Kojićem učestvovao u postavljanju autopraonice na Sokocu

Redakciji “Dnevnog avaz” obratio se Miroslav Škobo (35) sa Pala demantirajući da ima ikakve veze sa postavljanjem eksploziva 14. juna ove godine u autopraonicu Miloša Kojića na Sokocu.

Poslovni odnosi

Policijska uprava Istočno Sarajevo Tužilaštvu je protiv Škobe i Vladimira Krsmanovića Krše sa Sokoca podnijela izvještaj zbog sumnje da imaju veze s eksplozijom, zbog čega im se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

– U policiji me niko nije pitao ništa u vezi s eksplozijom, bio sam iznenađen kad sam u novinama pročitao da je podnesen izvještaj. Niko me nije pitao ni za alibi, niti su mi pretresli kuću. Rekli su mi samo da Miloš Kojić sumnja da ja stojim iza eksplozije – kazao nam je Škobo.

On je potvrdio da je bio u poslovnim odnosima sa Milošem Kojićem, s kojim je 2017. godine dogovorio kupovinu autopraonice koju bi instalirali na Sokocu.

On nam je dao pismenu izjavu sa zapisnika o ispitivanju u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, gdje je 25. decembra izjavio da je, prema dogovoru, on trebao završiti svu papirologiju i potrebne dozvole. Sve su dozvole glasile na ime Miloša Kojića. U međuvremenu je protiv Škobe pokrenut postupak pred Sudom BiH u akciji “Volan” zbog organiziranog kriminala pa, kako je tada bio u bijegu, Miloš je završio s gradnjom autopraonice.

Poslao novac– Milošu sam po jednoj osobi poslao 20.000 eura. Kad sam se vratio u BiH, Miloš je u maju ove godine došao kod mene i kazao da ima problema, jer se saznalo da sam u talu za autopraonicu i kako bi on volio da mi vrati pare, jer je s kumom dogovorio da drže autopraonicu i da je on već digao kredit. Pristao sam na njegov prijedlog, ali do danas nisam dobio pare. On se u početku pravdao da nije sakupio novac, a poslije mi se prestao javljati na telefon pa sam ja odustao od pokušaja da ostvarim kontakt s njim – izjavio je Škobo. On, također, tvrdi da nije privođen u policijskoj akciji “Trebević” te da je jedino optužen u akciji “Volan”.

Prijetnja u afektuŠkobo nam je kazao da je i jučer morao u policiju, ali ovog puta zato što je prilikom davanja prve izjave prijetio Milošu Kojiću da će se s njim obračunati. Prijetnju je izrekao iznerviran prisustvom Kojićevog kuma policajca.  – Rekao sam da sam to izjavio u afektu i da nisam namjeravao da realiziram tu prijetnju – objasnio je Škobo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments