Mirvad Kurić: Kampanja je u toku, znam da smo vam dodijali, ali nosilac sam liste SBB-a

Mirvad Kurić: Kampanja je u toku, znam da smo vam dodijali, ali nosilac sam liste SBB-a


Mirvad Kurić, nosilac liste SBB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo objavio je na svom Facebook profilu status u kojem je napao protukandidate da tek sad hodaju od vrata do vrata pozivajući građane na glasanje, a sebe je pohvalio kako je u vrijeme korone dijelio stolice ispred Doma zdravlja.

On je podijelio par fotografija sa kojim se pohvalio šta se sve uradio za građane Sarajeva, a pored stolica, dijelio je i pakete građanima po kućama.

“Kampanja je u toku, većina vas zna da sam nosilac liste SBB za skupštinu kantona Sarajevo na narednim izborima”, započeo je Kurić, te nastavio:

Znam i da smo vam vjerovatno svi skupa dodijali, nekad se čini da ima više kandidata nego građana. Zato valjda i osjećam nelagodu.

U vrijeme najvećih izazova za naše društvo, period pandemije, sve političke partije su nekako ostale po strani. Ja sam, znajući upravo koliko političkih stranaka ima i kakvu vojsku članova mogu aktivirati u kratkom periodu, pozvao sve njih da se pridruže akciji koju sam pokrenuo, “Budimo solidarni”. Ni jedna stranka se nije odazvala! A nije trebalo puno da se pomogne. Nekome podići lijekove, nekome nabaviti neophodne namirnice, iznijeti čaj ljudima koji su se smrzavali ispred domova zdravlja, postaviti koju stolicu da onako bolesni, u strahu, malaksali imaju gdje sjesti.

Naravno, nije me to neodazivanje spriječilo, pa sam zajedno sa prijateljima, aktivistima SBBa, sarajevskim taksistima, mojom Aidom Feraget proveo sve što sam naumio. Pomogao koliko sam mogao.

Vidim danas, kandidati i kandidatkinje obilaze građane, idu od vrata do vrata, mole za glas. I malo mi tužno. Ti isti građani nisu sadašnjim kandidatima bili dovoljno važni u periodu pandemije. Nisu imali interes. Danas imaju i danas obilaze. A moglo je bolje…, napisao je Kurić uz podijeljeni link članka u kojem dijeli stolice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija