Mirza Devović prodavačicama prijetio pištoljem zbog 740 KM

Mirza Devović je nakon istrage optužen za razbojništvo počinjeno u sarajevskom naselju Dobrinja

Sarajlija Mirza Devović (34) je u novembru prošle godine u večernjim satima, sa pištoljem u ruci, prijetio uposlenicama prodavnice Arizona kompany d. o. o, u sarajevskom naselju Dobrinja, odakle je ukrao 740 KM. Zbog ovog razbojništva, Devovića je nakon provedene istrage optužilo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud na Sokocu.

– Devović je 6. novembra 2019. godine, u 20.30 sati u prostorijama prodavnice Arizona kompany d. o. o, koja se nalazi u naselju Dobrinja, u Ulici dabrobosanska, u namjeri prisvajanja tuđe pokretne stvari, uz prijetnju da će upotrebom vatrenog oružja-pištolja, koji je imao kod sebe, neposredno napasti radnice V. J. i M. M, iz kase navedene trgovinske radnje uzeo novac od pazara, i to oko 740 KM, a potom se sa ukradenim novcem udaljio u nepoznatom pravcu, stoji u optužnici.

Devović je i ranije privođen i osuđivan zbog različitih krivičnih djela, a najčešće zbog razbojništava. Njega je Općinski sud u Sarajevu proglasio krivim zbog krivičnih djela razbojništvo i atak na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, te je osuđen na jedinstvenu kaznu pritvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci.

Novac i cigarete

Njegov saučesnik u ovom djelu bio je Sanel Zerdo koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na dvije godine. Oni su proglašeni krivima jer su u Hadžićima, uz prijetnju oružjem, iz prodavnice Sloga marketi u Hadžićima ukrali novac i cigarete, nakon čega su pobjegli. Prilikom potjere, oni su fizički nasrnuli na policajce, ali su savladani i lišeni slobode piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79