Detalji policijske akcije u kojoj je priveden otac Mehmeda Ramića: U Sarajevu rasturao drogu i nanio povrede policajcu

Detalji policijske akcije u kojoj je priveden otac Mehmeda Ramića: U Sarajevu rasturao drogu i nanio povrede policajcu


Prilikom pretresa kuće osumnjičenog, policija je pronašla pištolj, heroin, metke ali i druge dokaze

Pripadnici Federalne uprave policije su 29. januara uhapsili 48-godišnjeg Zulfu Ramića nakon što je fizički nasrnuo na inspektore koji su došli u njegovu kuću da obave pretres. Nakon što je savladan, tokom obavljenih pretresa policija je pronašla heroin i pištolj piše Oslobođenje.

Predložen pritvor

Ramić je od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima. Prema raspoloživim podacima, policija ga tereti da je “određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao i prodavao”.

Poduzimajući mjere i radnje usmjerene prema Ramiću, policijski inspektori su 29. januara izveli akciju i sa naredbom za pretres Općinskog suda u Sarajevu upali u Ramićevu kuću.

Postupajući po toj naredbi pripadnici FUP-a su pretresli njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu i tom prilikom pronašli oko 350 grama heroina spremnog za uličnu prodaju u devet PVC paketića, pištolj crvena zastava 7,65 mm i 10 metaka, kao i druge predmete koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Prilikom pretresa stana, Ramić je odbio da sarađuje sa policijom, te je u jednom trenutku fizički nasrnuo na policajca FUP-a nanijevši mu lakše povrede. Nakon toga Ramić je savladan i uhapšen.

Nezvanično, Zulfo Ramić je otac Mehmeda Ramića koji je likvidiran 12. decembra 2021. godine

On je nakon ispitivanja predat Tužilaštvu KS-a koje je od Općinskog suda u Sarajevu zatražilo određivanje pritvora i to zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svjedoke i ponovi krivična djela za koja se tereti.

Nezvanično se moglo čuti da je Zulfo Ramić otac Mehmeda Ramića, 26-godišnjaka koji je ubijen 12. decembra 2021. godine u sarajevskom naselju Pofalići. Stariji Ramić je i ranije privođen zbog prodaje droge u Sarajevu.

Zbog ubistva Mehmeda Ramića u pritvoru je Amel Jašarević Šaja, koji je priznao da je pucao. Naknadno su uhapšeni Edvin Imamović i Igor Zuko, koji su nakon 30 dana provedenih u pritvoru pušteni.

Za Adelom Kabašem (nekada Murtović, op.a), koji se tereti za umiješanost u ovaj zločin, i dalje se traga i za njim je na snazi Interpolova potjernica.

Sukob između ubijenog i ove grupe navodno je počeo jer je prije izvjesnog vremena ubijeni Ramić maltretirao dilera droge koji je radio za grupu okupljenu oko Kabaša. Ramić je od dilera uzeo mobitel sa imenima kupaca, zbog čega je došlo do sukoba.

Drugo ubistvo

Potom je 20. januara 2022. ubijen Kenin Lukač, prijatelj ubijenog Mehmeda Ramića, zbog čega je pritvor određen Vedadu Višnjiću, Asmiru Murtoviću (bratu Adela Kabaša) i Seadu Adiloviću. Šta su motivi ovog zločina predmet je istrage koju vodi sarajevsko Tužilaštvo, gdje ističu da su u toku mnogobrojna vještačenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija