Misteriozna smrt Harisa Prašovića na pruzi kod Blažuja još nije rasvijetljena

Mjesto gdje je pronađeno tijelo

Misteriozna smrt Harisa Prašovića čije je tijelo 24. jula pronađeno pored pruge u Blažuju kod Sarajeva, još uvijek nije rasvijetljena.

Kako su nam potvrdili iz Tužilaštva Kantona Sarajevo još nije dostavljen nalaz obdukcije koji će potvrditi tačan uzrok smrti.

– Odmah po dojavi o događaju, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta u rukovodio uviđajem. Po nalogu tužioca uviđaju je prisustvovao i stalni sudski vještak medicinske struke koji je izvršio obdukciju, te čiji se nalaz očekuje u narednom periodu. Također naređena su i druga potrebna vještačenja, kazala je za “Avaz” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Mjesto gdje je pronađeno tijelo

Nakon što je u Blažuju pronađeno tijelo mladića pored pruge, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, o slučaju je otvorena istraga protiv za sada nepoznatih počinilaca jer sve ukazuje da se radi o ubistvu.

Naime, tijelo mladića je pronađeno na pruzi te su prve informacije iz MUP-a KS ukazivale na to da se radi o ilegalnom migrantu kojeg je voz udario. No, slučaj su preuzeli inspektori Odjela za krvne delikte, a tokom uviđaja i vanjskog pregleda tijela uočena je teška povreda lobanje za koju postoji mogućnost da je uzrokovana hicem iz vatrenog oružja, a što će se naknadno utvrditi obdukcijom.

Iz MUP- a Kantona Sarajevo demantiraju da je na tijelu mladića bila rana od upotrebe vatrenog oružja.

– Na tijelu nije bilo rane od oružja. Obducent je utvrdio da nije bilo djelovanja druge osobe, tačnije nema elemenata da je počinjeno krivično djelo, kazao nam je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79