Misteriozni pad Srbijanca u Londonu: Pao sa šestog sprata, slobode lišena djevojka

Muškarac (33), državljanin Srbije, stradao je pri padu sa šestog sprata jedne zgrade u Londonu, a za njegovo ubistvo je, prema pisanju britanskih medija, osumnjičena djevojka (28), koja je lišena slobode.

Je li i osumnjičena državljanka Srbije, za sada nije poznato.

Žena je viđena kako plače i vrišti pored tijela muškarca nekoliko trenutaka nakon što je on pao sa šestog sprata. Ona je poznavala žrtvu i lišena je slobode zbog sumnje da je ubila 33-godišnjeg muškarca, čiji identitet nije saopćen.

Tragedija se dogodila jučer u naselju u sjevernom dijelu Londona. Osumnjičena će ostati u pritvoru dok policija ne utvrdi šta se dogodilo.

Svjedoci su na mjestu događaja vidjeli osam ili devet policijskih automobila, zajedno sa dva ili tri vozila hitne pomoći. Šokantnoj sceni prisustvovalo je nekoliko porodica s djecom koja su se vraćala iz škole.

– Nisam vidio kako je pao, ali sam ga vidio na zemlji. Nakon, otprilike, jedne minute, žena je sišla i počela da plače i vrišti, a neko ju je odveo do ugla da joj pomogne da se smiri. Vidio sam krv po pločniku. Nekome sam dao peškir i on ga je stavio preko tijela. Nisam mogao da spavam cijele noći – rekao je Naik Mohamed (19), radnik u obližnjem frizerskom salonu.

Komentari