Mještani Blažuja ogorčeni: Samo želimo vodu koju smo platili!

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni građani Blažuja kojima su uskraćena osnovna prava za život. Njihovu priču prenosimo u cijelosti:

Iako je rezervoar za vodu prepun, mještani sarajevskih naselja Nadosijek, Hendekuša i dio Blažuja već osmi dan nemaju normalno snabdijevanje s pitkom vodom.
Ovaj problem je konstantan već duže od tri godine, tokom ramazan ove godine nestajalo je svaki dan, a u ljetnim mjesecima znali su biti i po nekoliko dana bez vode.

S ovim problemom upoznali su nadležno vodovodno poduzeće, koje iziđe na trene, ali bez nekakvih značajnijih pomaka. Često su znali dobiti od njih odgovor da se tu ništa ne može konkretno poduzeti.

Mještani su se obraćali u Mjesnu zajednicu Naodosijek, koji ne znaju ili neće nešto da poduzmu pod ovim pitanjem te ih šalju u MZ Blažuj u kojoj mještani dobiju također negativan odgovor,a nerijetko ih istjerali iz svojih prostorija.

Kako su nam rekli stanovnici ovih mjesta, oni posjeduje svi vodomjere i uredno plaćaju svoje dadžbine, ali vode nema. Rezervoar za vodu nije adekvatno zaštićen, svako može da mu priđe zagadi ili zatruje vodu. Veliku opasnost predstavlja i struja koja isto tako nije na propisan način zaštićena i kao takva predstavlja opasanost za sve mještane.

-Pozadina svega ovoga krije se negdje prije 10-15 godina kada je vodovod dao 100.000 KM, a isto toliko dali su i mještani. Osim novca mi smo se organizirali u našem naselju, radilo smo fizičke poslove, postavljali cijevi od rezervoara do naših domaćinstava. Bez obzira na sve to, mi se vodimo kao bespravni potrošači. Pitamo se zbog čega samo, navode mještani koji apeluju na sve nadležne službe da se poduzme nešto pod ovim pitanjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments