Mladi kandidat na izborima u BiH bori se za život, priključen je na respirator

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život

Prije samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banje Luke i otac osmomjesečne bebe bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

Prve simptome, koji su ukazivali na korona virus primjetio je 11. okotobra. Bio je maksimalno disciplinovan, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se ljekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo – kaže njegov prijatelj Davor Strika, piše Srpskainfo.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život.

U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi, pa je poslan apel svima koji imaju, inače rijetku krvnu grupu A negativna da pomognu Nikoli.

– Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Republike Srpske se javljajuu ljudi šalju poruke podrške, daruju krv – kaže Strika.

Nikola Vukčević je nedavno izabaran za sekretara Gradskog odobra Socijalističke partije u Banjoj Luci. Kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79