Mladi SDP-a: Izjave Bisere Turković potvrđuju da SDA uvijek može gore

Forum mladih SDP BiH posljednje izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković smatra uvredom inteligencije svih građana i njihovim otvorenim ponižavanjem, te je svojim izjavama potvrdila da SDA uvijek može gore, saopćeno je.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine posljednje izjave ministrice Turković o „razmaženim“ ljudima Bosne i Hercegovine ne smatra nespretnom izjavom, nego drskim i bezobzirnim, ali iskrenim mišljenjem Bisere Turković o građanima naše države. Bisera Turković, baš poput još jednog SDA portparola Fadila Novalića, govori ono što SDA misli. Jednaki su im i uspjesi na političkom planu, a to je sramoćenje i derogiranje državnih organa na svakom koraku.

– Umjesto da ministrica Turković odgovori na raniji zahtjev SDP-a da pozove na odgovornost nesposobne ambasadore, ona nas je počastila novim uvredama i besmislicama. Ona je na kraju možda i najbolja slika naše pogubljene diplomatije.

Bisera Turković iz luksuza svojih silnih stanova ne vidi i ne želi da vidi da svaki dan nekoliko autobusa građana napusti Bosnu i Hercegovinu zbog nje i njene stranke, one stranke koja je državu Bosnu i Hercegovinu pretvorila u privatnu državu par porodica. Danas ovom državom upravljaju statisti, držači kišobrana i ostala pratnja Alije Izetbegovića. Stoga, ne čude izjave Bisere Turković da je državnost Bosne i Hercegovine krenula upravo sa Alijom Izetbegovićem. Za nju, sigurno, država i jeste počela tada, kao i bogaćenje i akumulacija stanova i ostalih nekretnina.

Nakon izjava Fadila Novalića o partizanima i njegovoj posvećenosti borbi protiv antifašizma bilo je teško nadmašiti takvu besmislicu, ali Turković je uspjela u tom poduhvatu, pa osim direktnog ismijavanja građana Bosne i Hercegovine, opusu svojih promašaja dodaje i nepostojeće izjave Alije Izetbegovića, odnosno, prepisuje ih iz ZAVNOBiH-a – navodi se u saopćenju Foruma mladih SDP-a BiH.

Stoga, dodaje se, nakon kamenja po Sarajevu s izmišljenim ili falsificiranim izrekama Alije Izetbegovića, te najnovijim dodavanjem zaključaka ZAVNOBIH-a opusu Alije Izetbegovića pitamo se da li je iko u SDA ikad čuo ili pročitao nešto od svog prvog predsjednika?

– Također, kakva je to ministrica Bosne i Hercegovine koja ne zna kada je „osnovana Bosna i Hercegovina“?

Ministrica koja ima hrabrosti da viševjekovnu državnost Bosne i Hercegovine datira sa nastankom njene stranke 1990. godine, kao da je sve krenulo od SDA, pokazuje da tu državu ne poštuje. Po ministrici Turković Bosna i Hercegovina postoji tek 32 godine. Kako nas ministrica predstavlja po svijetu ne želimo ni pretpostavljati, ali je očito da naša diplomatija boluje teži oblik apsolutnog i elementarnog neznanja – zaključuje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79