Mladić premlatio djevojku, vukao je po stanu i davio: Dobio tri godine uvjetno

Mladić u dobi od 22 godine sa sjeverozapada Hrvatske prošle godine je premlatio djevojku i prijetio joj te za to dobio uvjetnu kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine. Kaznu je dobio kao stariji maloljetnik, a presuda je nepravomoćna pa se na nju može žaliti u roku od 15 dana.

Prema presudi, mladić je počinio nekoliko kaznenih djela – protiv života i tijela, protiv osobne slobode, oštećenje tuđe stvari i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Okrivljenik je izjavio da se smatra krivim i priznao sve što mu se stavlja na teret.

U presudi stoji da je mladić 1. marta 2022. od 8:30 do 11:30 u gradu na sjeverozapadu Hrvatske djevojci zadao nekoliko udaraca po cijelom tijelu, ali je i vukao po stanu, gdje su skupa živjeli.

“Uslijed verbalnog sukoba s djevojkom i revoltiran time što mu nije htjela dati šifru za otključavanje svojeg mobitela, u nakani da je tjelesno ozljedi, zadao joj više udaraca po cijelom tijelu, zatezao joj ruke i prste na rukama, vukao je po stanu, kojom prilikom je u nekoliko navrata pala na pod i udarala u dijelove pokućstva, sjeo na nju i stiskao joj trup i ruke.

Djevojku je rukama hvatao oko vrata i davio je, potrgao joj majicu te joj istu gurao u usta, a uslijed čega je djevojka zadobila višestruke površinske ozljede u vidu podlijeva donje usnice, hematoma iza oba uha, krvnih podlijeva na vratu, prsnom košu, donjem dijelu leđa i zdjelici.

U isto to vrijeme, u nakani da je ustraši, djevojci je govorio ‘ubil bum te, došli buju frendovi s Dubrave’ i druge prijeteće riječi, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost, te konačno, u cilju nanošenja štete, mobitel marke Samsung Galaxy A70 u vlasništvu djevojke snažno bacio o zid i razbio ga.

Time je djevojci prouzročio štetu u protuvrijednosti mobitela u iznosu od 1.300 kuna”, stoji u presudi.

Posjedovao travu

U presudi se navodi da su kod mladića pronađeni marihuana i smola konoplje. Navodi se da je kod sebe držao 2 PVC smotuljka s marihuanom od 22.75 grama i 6.64 grama namijenjenih daljnjoj prodaji.

Također, mladić je kod sebe imao digitalnu vagu i metalnu mrvilicu za marihuanu.

Kaže da se kaje, ispričao se djevojci

“U svojoj odbrani okrivljenik je u cijelosti priznao i potvrdio navode optužnice pod obje tačke iste, te iskazao da su se inkriminirani događaji zbili u vrijeme i na način kako mu se to i optužnim aktom stavlja na teret. Posebno je naveo da je osvijestio protupravnost svojeg ponašanja, te da zbog istog iskazuje žaljenje i kajanje, a što je vjeruje, vijeću vidljivo iz same činjenice da je oštećenoj do danas dragovoljno namirio prouzročenu materijalnu štetu, kao i da joj se je iskreno, a to i u pisanom obliku i osobno, ispričao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79