Mladića usmrtio strujni udar, djevojka poginula pokušavajući ga spasiti

Kuća u kojoj su poginuli U. Đ. i J. J. pripadala je njegovom djedu koji je porijeklom iz tog mjesta i koji je prije petnaestak dana preminuo u Požegi, gdje je i živio. U kuću koja je izgrađena prije 15-ak godina U. Đ. je, kažu žitelji ovog sela, s djevojkom dolazio ljeti i tijekom praznika.

Otišli su predahnuti par dana na selu, a s odmora ih vratiše mrtve. Očas posla izgubiše glave, izgleda da nisu ni znali što ih je snašlo, kažu poznanici mladog para koji je stradao u selu Kremna ispod Tare, piše Blic.

Svi Požežani koji su poznavali U. Đ. (29) i njegovu djevojku J. J. (30), koji su u utorak navečer pronađeni mrtvi u kupaoni jedne kuće u selu Kremna, samo u superlativu pričaju o nesretnom paru. Bili su zaposleni u požeškoj “Budimki”, oboje kao inženjeri, on elektrotehnike, ona poljoprivrede. U. Đ. je živio u Visibabi, predgrađu Požege, a J. J. u selu Ježevica.

Rođak u kupaoni zatekao stravičan prizor

Točan uzrok njihove smrti se još uvijek ne zna, ali sve upućuje na to da je mladić doživio strujni udar iz bojlera dok se kupao, dok je djevojka poginula od struje dok je pokušavala spasiti ga.

Ne zna se ni vrijeme tragedije jer su posljednji put viđeni živi u ponedjeljak poslijepodne, a više od 24 sata kasnije pronađeni su mrtvi.

Prema onome što pričaju mještani Dugog Dola, kremanskog zaseoka u kojem se nalazi kuća u kojoj su poginuli Požežani, njihova beživotna tijela zatekao je rođak mladića.

– Ne sjećam se točno kada su došli iz Požege, u subotu ili u nedjelju. Vidio sam ih posljednji put u ponedjeljak poslijepodne, koliko se sjećam rekoše mi da su bili u Mokroj Gori. Parkirali su vozilo iznad moje kuće, jer je kuća u kojoj su bili u udolini stotinjak metara naniže i plašili su se da neće moći odozdo izaći ako padne snijeg. U utorak ih cijeli dan nisam vidio, iako sam primijetio da na kući gori vanjsko svjetlo – priča mještanin Kremana.

Kuća u kojoj su poginuli U. Đ. i J. J. pripadala je njegovom djedu koji je porijeklom iz tog mjesta i koji je prije petnaestak dana preminuo u Požegi, gdje je i živio. U kuću koja je izgrađena prije 15-ak godina U. Đ. je, kažu žitelji ovog sela, s djevojkom dolazio ljeti i tijekom praznika.

Cijeli dan u utorak njih dvoje se nisu javljali na telefon. Sluteći da nešto nije u redu, obitelj U. Đ. u poslijepodnevnim satima pozvala je rođake i susjede da se raspitaju o njima. Kako su svi rekli da ih taj dan nisu vidjeli, da na kući gori svjetlo, a da im je vozilo pakirano kraj puta, zamolili su jednog rođaka da ode i potraži ih. On je ušao u kuću i u kupaoni zatekao stravičan prizor.

– Sjedio sam i gledao televizor, kad oko 21:30 primijetih neka svjetla i čuh da cestom prolaze automobili. Bila mi je čudno jer ovim putem malo tko prolazi. Izašao sam vani i vidio policijska i pogrebno vozilo. Nisam znao što se događa dok susjeda nije zakukala: “Izginuše djeca”. Teško mi je, dobro sam ga poznavao kao vrijednog i odgojenog mladića, prošlog ljeta mi reče da se planira ženiti – pričao je za Blic Vidosav Đurđić čija kuća se nalazi bilzu one u kojoj su Požežani izgubili živote.

U kući u Dugom Dolu su inspektori policije vršili uviđaj. Kratko samo kazaše da se za sada neće izjašnjavati o uzrocima tragedije. Je li po srijedi bio kvar na bojleru ili su neispravne instalacije izazvale elektrokar, za sada nije poznato.

Kako je Blicu rečeno u Višem javnom tužiteljstvu u Užicu, uzroke nesreće trebali bi utvrditi obdukcija oba tijela i izvještaj vještaka elektro struke koji se očekuje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79