Most Počitelj pušta se u saobraćaj prije ljeta

Most Počitelj i dionica autoceste na Koridoru Vc, od Počitelja do Zvirovića, bit će otvoreni prije ljetne sezone, saopštilo je Javno poduzeće Autoceste FBiH.

Autoceste FBiH zajedno s izvođačem radova i nadzorom angažirale su slovensku projektantsku kuću Ponting za tehničko rješenje. Rješenje je poslano na saglasnost Europskoj investicijskoj banci, kreditoru izgradnje dionice. Iako je riječ o grešci izvođača, troškove otklanjanja nedostataka snosit će izvođač radova.

Radovi na otklanjanju nedostataka neće iziskivati značajno vrijeme, a istovremeno se provode i završni radovi na odvodnji, saobraćajnoj konstrukciji, ogradama te postavljanju signalizacije. Autoceste FBiH ističu da će nakon tehničkog prijema preuzeti projekt s ispravno izvedenim radovima.

Most Počitelj, visok gotovo 100 metara, ima šest stupova i dva upornjaka, strukturalno je grandiozan i ključan dio Koridora Vc. Ukupna vrijednost radova iznosi 28.114.889,53 eura bez PDV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79