Jedna bh. općina traži doktora: Nude platu od 3.000 KM i besplatan smještaj

Jedna bh. općina traži doktora: Nude platu od 3.000 KM i besplatan smještaj


Berkovići, manje mjesto u Bosni i Hercegovini, suočavaju se s ozbiljnim problemom nedostatka doktora. Uprkos besplatnom smještaju i plati od oko 3.000 maraka, u Domu zdravlja trenutno radi samo jedan stalno zaposleni doktor, što je nedovoljno za dvije i po hiljade registrovanih pacijenata.

Starija populacija u Berkovićima dodatno povećava potrebu za zdravstvenim uslugama, a nedostatak doktora postaje još izraženiji. Osim toga, gradilište Hidroelektrane Dabar u okolici očekuje dolazak velikog broja kineskih radnika, povećavajući potrebu za zdravstvenom uslugom.

Jedan mladi doktor iz Podgorice pridružio se Berkovićima u potrazi za stalnim zaposlenjem nakon rada u trebinjskoj bolnici. Iako male sredine nisu uvijek prvi izbor mladih doktora, on ističe dobre uslove rada i potrebu za doktorima u ovom području.

Direktor Doma zdravlja ističe gorući problem nedostatka doktora te apelira na pomoć Ministarstva zdravlja kako bi se trajno riješio ovaj izazov. Uz podršku lokalne općine, Berkovići nude besplatno stanovanje, stimulacije iz budžeta i platu od oko 3.000 KM kako bi privukli i zadržali medicinske stručnjake.

Renovacije i poboljšanja u Domu zdravlja, uključujući projekt energetske efikasnosti i nabavku nove opreme, dio su inicijativa kako bi se poboljšala kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga u ovom području.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija