Most u sarajevskom naselju Otoka nosit će ime likvidiranog Farisa Pendeka?

Na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u četvrtak, pokrenut je prijedlog da se most u naselju Otoka nazove po Farisu Pendeku, mladom fudbaleru koji je svoje prve korake započeo u Akademiji fudbala Sparta.

Uzimajući u obzir tragičan događaj početkom ove godine kada je Faris Pendek mučki ubijen, istaknuto je da je most na Otoci simbolizirao njegov život te da bi trebao biti trajna opomena i uspomena na njega.

Prijedlog je iznio vijećnik Mirza Memišević u ime Akademije fudbala Sparta, uz podršku porodice ubijenog mladića.

Istaknuto je kako je Faris ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom te da bi njegova prerana smrt trebala biti poticaj za promjene u društvu kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

“Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost, talent i neostvarene snove. Neka nas podsjeća da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje najveće ambicije”, poručeno je uz podršku ove inicijative.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79