Mostar i Bassano del Grappa: Pobratimljeni gradovi

U nedjelju je u mostarskoj vijećnici održana svečana ceremonija potpisivanja Sporazuma o bratimljenju Grada Mostara i talijanskog grada Bassano del Grappa. Ovaj važan korak najavljuje početak suradnje između ova dva grada na različitim poljima.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, izrazio je zadovoljstvo što Bassano del Grappa postaje dio obitelji mostarskih pobratimljenih gradova. Istaknuo je kako je Mostar već pobratimljen s brojnim gradovima te da suradnja s Bassanom predstavlja novi korak u izgradnji međunarodnih veza.

“Ovo je prvi korak u suradnji koja će značajno doprinijeti našem gradu. Dobili smo prijateljski grad unutar Europske unije, što nam otvara nove mogućnosti za apliciranje na evropske fondove. Bassano del Grappa je u regiji Veneto, jednoj od najrazvijenijih regija u Italiji, i ponosni smo što imamo takav grad kao partnera koji će nam biti od velike pomoći”, izjavio je Kordić.

Gradonačelnica Bassano del Grappe, Elena Pavan, izrazila je da će ovaj sporazum donijeti brojne koristi za oba grada te istaknula planove za buduću suradnju.

“Očekujemo razvoj kulturne razmjene, projekata i gospodarske suradnje između naših gradova. Planiramo zajednički aplicirati na razne projekte, uključujući i projekt ‘Dance Well’, koji je već uspješno implementiran u Bassanu del Grappi i koji pomaže oboljelima od Parkinsonove bolesti”, rekla je gradonačelnica Pavan.

Nakon potpisivanja sporazuma, čelnici oba grada su razmijenili darove, što je označilo službeni početak njihove pobratimljenosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79