Mostarci ispod Starog mosta spasili maloljetnika od utapanja

Mostarci sa čamcima ispod Starog mosta u Mostaru danas su spasili maloljetnog migranta od utapanja, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su nam očevici kazali maloljetni migrant se kupao u Neretvi ispod Starog mosta, te skakao sa stijene Duradžik, a potom nije mogao da ispliva.

Zavladala je panika, jer kupači nisu znali kako ga tražiti, te su odvažni momci koji rade na čamcima ispod UNESCO-ovo spomenika izvukli mladića koji se utapao.

“Već je promijenio boju kad je stigla hitna pomoć, bilo je strašno”, kaže nam jedan od očevidaca ovog događaja u Mostaru.

U Kantonalnoj bolnici dr. Safet Mujić su nama potvrdili da je maloljetni migrant koji se utapao u Neretvi primljen u tu bolnicu i da se sada osjeća dobro.

Mostarci koji su spasili mladića od utapanja, poručuju svima onima koji ne poznaju Neretvu da ne idu sami na kupanje, a posebno na skakanje, jer posljedice mogu biti kobne.

 

Migranti u Krajini za CH: Muče nas, pale nam cipele, živimo kao životinje! https://bit.ly/3bSYYjZ

Migranti u Krajini za CH: Muče nas, pale nam cipele, živimo kao životinje!https://bit.ly/3bSYYjZ

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Samstag, 12. September 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79