Mostarski fakultet do sutra mora skinuti spornu fotografiju i napisati javno izvinjenje

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je promotivni plakat za prvu ljetnu školu o metodologiji političkih nauka koju organizira zajedno sa IPSA-om (International Political Science Association) u julu.

Na tom plakatu može se primijetiti intervencija autora plakata koji je munare džamija iza Starog mosta pretvorio u neku vrstu kula.

Kule korisnike društvenih mreža podjsjećaju na crkve.

Ovaj je plakat izazvao mnogo interesovanja Mostaraca koji postavljaju fotografije istog prizora.

Kako to izgleda u stvarnosti, a kako na plakatu, pogledajte ispod.

U Mostaru objavili promotivni plakat na kome nema džamija

Međutim kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika, nadležni sa fakulteta su dobili direktivu “sa vrha” da sutra moraju skloniti spornu fotografiju i javno se izvinuti građanima Bosne i Hercegovine.

“Sveučilište u Mostaru do sutra u podne mora ukloniti lažirani plakat! Dobili su naredbu nadležnih s viših nivoa. Moramo reagovati na sva njihova podmetanja, laži i prevare.” – potvrdio je mostarski političar Sanel Kajan.

Spornu fotografiju komentarisao je i Dragan Bursać.

“Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru uklonio džamije koje se vide iza Starog mosta na plakatu za Ljetnu školu.

Humanističke nauke, europske vrijednosti!
Sudeći prema poziciji s koje je neznani “umjetnik” kao “skicirao” najveći grad Hercegovine, grubom “intervencijom u prostoru” ispreturano je svašta nešto, da bi se u fokus stavio toranj Franjevačke crkve.”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79