Može li se automobil ovako parkirati u Italiji? (FOTO)

Preoteklih nekoliko sedmica u Bosni i Hercegovini postao je viralan snimak koji je naslovljen na način da govori o ljudima iz dijaspore koji bacaju otpad u bh. rijeke i na livade.

Val komentara mržnje i napada usmjeren je bio na dijasporu, uprkos činjenici da je upravo nesavjesnih građana mnogo više u samoj BiH. Dakle, jasno je da se radi o neodgojenim pojedincima koji bilo gdje da žive isto rade.

Osim bacanja smeća, aktuelno je i nepropisno parkiranje te generalno ponašanje u saobraćaju. Bahatosti nema kraja pojedincima, bili oni iz dijaspore ili BiH, isto je!

Ovoga puta ponovo se radi o, ako je suditi prema registarskim tablicama, dijasporcu, pojedincu koji je tek stigao iz Italije u Sarajevo i svog ljubimca na četiri točka parkirao na zelenu površinu.

Ako već nije bilo parking mjesta, nije li se upitao zašto je baš slobodno na zelenoj površini? Naše logično pitanje ovom pojedincu je: “Bekrija, parkiraš li ovako u italiji?”.

Kazne i do 500 KM

Komunalni redari na području Kantona Sarajevo svakodnevno pišu prijave, odnosno podnesu više stotina zabilješki, a najučestalije su one za parkiranje vozila na zelenoj površini.

Kazne za tu vrstu prekršaja naplaćuju se i do 500 KM.

Osim prijava za parkiranje vozila na zelenoj površini, sačinjavaju zabilješke i zbog odlaganja ogrjeva na zelene površine, bacanja smeća na nepredviđena mjesta, uništavanja mladih sadnica i drugih prekršaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79