Mračna saga “korona ugovora”: Svjedoci otkrivaju dramatično poskupljenje zaštitnih odijela

Na nastavku suđenja Branislavu Zeljkoviću i ostalim optuženima u aferi “korona ugovori”, svjedoci otkrivaju uznemirujuće detalje o dramatičnom poskupljenju zaštitnih odijela od proizvođača do Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Svjedok Papović priznaje da je cijena zaštitnih odijela, koja su na kraju stigla do Instituta, porasla za pet puta u odnosu na početnu cijenu od oko 11 KM po odijelu. Davor Maksimović, osnivač “Ultimax-a”, otkriva da je zaštitna odijela prodavao po cijeni od 21.5 KM Markovićevom “Travel4fun-u”, ali da su odijela na kraju plaćena Institutu po cijeni od 50 KM.

Obrana optuženih dovela je u pitanje krivičnu odgovornost svjedoka, ističući da su odijela prodavana bez deklaracije i potvrde da su prikladna za zaštitu medicinskih radnika od virusa.

Branislav Zeljković, optužen zbog spornih javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije, zajedno sa Slavkom Bojićem, Draganom Dubravcem, Sašom Markovićem i Sani Crljićem, suočava se s optužbom da su oštetili budžet Republike Srpske za više od 1.3 miliona maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79