Mraz stiže: Večeras se u BiH očekuju niske temperature

Najavljeno je da će večeras Bosna i Hercegovina biti pod utjecajem pretežno vedre i hladne noći, što će rezultirati lokalnim minusima i pojavom mraza.

Posebno će se ovo osjetiti u dijelovima centralne i istočne Bosne, dok će Krajina biti pošteđena ovih niskih temperatura zbog prisutnosti oblaka.

BH Meteo upozorava na opasnost od mraza, posebno istočne Bosne i područja Podrinja, gdje se očekuje najniža temperatura. Temperature će brzo pasti tokom noći, a vedro vrijeme će se najduže zadržati na istoku i dijelu centralne Bosne, uz slab do umjeren mraz.

Očekuje se postupno naoblačenje u ostatku zemlje tokom noći, pa će mraz biti prisutan samo lokalno i na niskim nadmorskim visinama.

Krajina će imati više sreće jer će oblaci stići prvi, održavajući temperature iznad nule. Na jugu Hercegovine neće biti mraza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79