Muhamed Fazlagić podržao Bh. povorku ponosa: U subotu smo s vama

Predsjednik Građanskog saveza Muhamed Fazlagić oglasio se povodom održavanja treće Bh. povorke ponosa te je pružio podršku organizatorima, ali i svim učesnicima ovog događaja.
Fazlagić je naveo kako su predrasude prisutne u svim kulturama te da su one često posljedica neznanja.

“Predrasude su prisutne u svim kulturama. One su često posljedica neznanja ili nedovoljnog kontakta s ‘nepoznatim’. Iako postoji puno faktora koji utječu na stvaranje homofobnih, transfobnih i bifobnih predrasuda, predrasude prema LGBTIQ osobama dovoljno su snažne da dovode do stigmatizacije LGBTIQ osoba i čine ih osobito ranjivom skupinom”, navodi Fazlagić.

Poručuje kako Građanski savez od prvog dana pruža podršku LGBT zajednici te je naglasio kako će se to nastaviti i u budućnosti.

“Povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i kršenja ljudskih prava LGBTIQ osoba (lezbejki, gej, biseksualnih, trans, interspolnih i queer osoba) i predstavlja borbu protiv sveprisutnog nasilja. Građanski savez od prvog dana svog postojanja pruža podršku LGBT osobama, ne želimo da vaša svakodnevnica bude nevidljiva, u subotu smo sa vama”, izjavio je predsjednik Građanskog saveza Muhamed Fazlagić.

Bh. povorka ponosa bit će održana 14. augusta u Sarajevu s početkom u 12 sati.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79