MUP BPK Goražde: Novi konkurs za prijem 30 policijskih službenika

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde objavilo je novi konkurs za prijem 30 policijskih službenika u svoje redove. Ova odluka proizlazi iz potrebe za nadoknadom nedostajućeg kadra, posebno imajući u vidu planirani odlazak policajaca u penziju do kraja 2026. godine.

Policijski komesar Uprave policije MUP-a BPK Goražde, Damir Bogunić, istakao je za portal Akta.ba da je prošlogodišnji konkurs djelomično riješio problem nedostajućeg kadra, ali da su potrebe za novim angažmanom policijskih službenika još uvijek prisutne. On je naglasio da će novi konkurs biti proveden transparentno i u skladu sa svim propisima, te da će biti pažljivo nadgledan od strane međunarodnih institucija.

Problemi u prethodnim konkursima, koji su pratili određene skandale, doprinijeli su složenoj kadrovskoj situaciji, ali Bogunić ističe da su prošli konkursi provedeni transparentno i bez zamjerki. Ovaj novi konkurs predstavlja nastavak napora MUP-a BPK Goražde da popuni svoje redove adekvatno obučenim i odgovornim policijskim osobljem.

Očekuje se da će novi policijski službenici početi sa radom u septembru, nakon završetka obuke na policijskoj akademiji. Također, planira se dalje zapošljavanje i nadomještanje kapaciteta, s ciljem osiguranja adekvatnog odgovora na sve sigurnosne izazove u kantonu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79