MUP HNK obogaćen sa 30 novih mlađih inspektora

MUP HNK obogaćen sa 30 novih mlađih inspektora


 

Danas je u Mostaru, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM), svečano promovirano 30 kadeta MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u čin mlađih inspektora.

Direktor Agencije, Marko Vujević, uručio je certifikate novoproglašenim mlađim inspektorima. U svom obraćanju naglasio je da su ovi kadeti odabrali odgovoran i počasni poziv, prošli kroz zahtjevan proces selekcije te uspješno završili temeljnu policijsku obuku, ispunjavajući sve potrebne uvjete za stjecanje čina mlađi inspektor.

“Ovo je vaša prekretnica. Sada ćete se suočiti s konkretnim zadacima koji traže primjenu stečenih znanja, jačajući operativnost MUP-a i pridonoseći sigurnosti, kako kantona, tako i cijele BiH. Važno je napomenuti da ovdje ne završava vaše obrazovanje. Kroz razne vrste stručnih i specijalističkih edukacija radit ćete na razvoju svojih kompetencija, što je nužnost s obzirom na izazove sigurnosti koji se svakodnevno povećavaju”, istaknuo je Vujević.

Dodao je da policija mora biti korak ispred u borbi protiv kriminala te da jedino znanjem može odgovoriti na sigurnosne izazove s ciljem zaštite ljudi i imovine.

Policijski komesar HNK, Robert Perić, podsjetio je kako je ovo prva kadrovska popuna MUP-a nakon 2017. godine. Najavio je drugi ciklus procesa popune kadeta koji će završiti obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu krajem ljeta. Također, naglasio je da se radi o generaciji s velikim potencijalom za daljnji profesionalni razvoj, što se očekuje od Uprave policije MUP-a HNK u budućnosti.

“Vi ste budućnost naše institucije. Morate raditi na sebi, konstantno se educirati i usavršavati. Odgovornost, poštenje i stručnost trebaju biti na prvom mjestu u vašem profesionalnom životu i radu”, poručio je Perić kadetima.

Ministar unutarnjih poslova HNK-a, Marijo Marić, također je pozdravio kadete, ističući da su učili osnovna znanja te da je u njima posijano sjeme za ono što će sutra trebati na terenu. Podsjetio je da su zakletva i etički kodeks temelji njihovog profesionalnog života i rada.

Generacija kadeta postigla je odličan uspjeh, a Nastavničko vijeće Agencije proglasilo je Faruka Marića kadetom generacije.

Obuka kadeta MUP-a HNK trajala je četiri mjeseca, obuhvaćajući teorijsku nastavu, praktičnu obuku te polaganje završnog ispita.

U zaključku, promocija 30 novih mlađih inspektora MUP-a HNK označava značajan korak u jačanju operativnosti kantonalne policije i doprinosi ukupnoj sigurnosti BiH. Direktor Agencije, Marko Vujević, istaknuo je važnost daljnjeg usavršavanja novih inspektora putem stručnih edukacija kako bi se odgovorilo na sve kompleksnije izazove sigurnosti.

Policijski komesar HNK, Robert Perić, naglasio je očekivanja od ove generacije te najavio nastavak procesa popune kadrova. Ministar unutarnjih poslova HNK-a, Marijo Marić, pozvao je kadete na konstantno učenje i poštivanje etičkih načela u profesionalnom radu. U konačnici, obuka ovih kadeta predstavlja investiciju u budućnost institucije, s naglaskom na odgovornosti, poštenju i stručnosti kao temeljima njihovog djelovanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija