MUP KS traga za dvojicom napadača zbog sinoćnje pucnjave na Šipu

MUP KS traga za dvojicom napadača zbog sinoćnje pucnjave na Šipu


U četvrtak u večernjim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja, prilikom čega je muškarac dobio povrede i nalazi se van životne opasnosti, saopćeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sinoć oko 19:55 sati PU Centar je obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja uslijed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede.

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Pokušaj ubistva”, policijski službenici su došli do saznanja koje dvije osobe se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela te je raspisana operativna potraga i za njima se aktivno traga, saopćeno je iz policije.

 

@crnahronikaofficialNova pucnjava u Sarajevu: Policija na terenu, Pucnjava u naselju Šip: Jedna osoba povrijeđena, hitno prebačena u KCUS Večeras je u sarajevskom naselju Šip, u ulici Branilaca Šipa došlo do pucnjave. Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio za Crnu hroniku da su zaprimili dojavu o pucnjavi. “U 19: 55 je Policijska stanica Centar zaprimila prijavu da se u ulici Branilaca Šipa dogodila pucnjava”, potvrđeno je za Crnu hroniku. Tužilac je obaviještem, a policijski službenici su na terenu kako bi se obavio uviđaj.

♬ original sound – crnahronikaofficial


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija