MUP KS za samo 1 dan uručio 696 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 696 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 21 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Isključeno je i sedam osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i jedno vozilo zbog isteka važnosti potvrde o registraciji.

Sarajevska policija lišila slobode ženu i muškarca zbog remećenja javnog reda i mira

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su lišili slobode dvije osobe zbog remećenja javnog reda i mira.

Tako su u 01.05 sati pripadnici PU Stari grad Sarajevo zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, priveli Ć. J. ( 48).

O svemu je obaviješten sudija Općinskog suda u Sarajevu, a privedena žena je otpuštena iz službenih prostorija istog dana u 09.45. sati.

Pripadnici PU Hadžići – Trnovo su zbog prekršaja istog Zakona, jučer u 21:30 sati priveli H. H. (32) iz Hadžića. Obaviješten je sudija Općinskog suda u Sarajevu, a muškarac je otpušten iz službenih prostorija tek danas u 8.40 sati.

(VIDEO) Kako travnička policija kažnjava: Građanima za parkiranje pišu kazne, ali kolegama neće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79