MUP nabavlja opremu: Body kamere će štititi i građane i policajce

Body kamere koje će nositi policajci u Sarajevu štitit će i građane i policajce. Kako najavljuje ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, niko više neće moći opisivati više verzija događaja, jer će body kamere imati sve snimljeno.

“Za jaku policiju važna je njena dobra opremljenost. Body kamere koje će u budućnosti, nakon što se završe procedure propisane javnim nabavkama, nositi policijski službenici bit će izvrsno sredstvo za utvrđivanje autentične istine”, naveo je Katica na Facebooku.

Kako je objasnio, one će štititi i građane i policajce.

“Policijske službenike će štititi tako što niko više neće moći opisivati više verzija događaja, jer će body kamere imati sve snimljeno. Građane štite od mogućih zlonamjernih pokušaja pojedinaca da ih kompromitiraju. Bit će lako utvrditi i je li došlo do zloupotrebe ovlaštenja od policijskog službenika, što je dodatna zaštita za građane”, naveo je ministar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79