MUP RS: Pokrenuli smo postupak protiv imama zbog širenja mržnje prema SPC

MUP RS informirao je Okružno javno tužilaštvo Prijedor o govoru mržnje.

MUP RS provjerava imama Amira Mahića zato što je Svetom Savi pripisao fašizam, a SPC-u sektaštvo

Policijski službenici PU Prijedor su po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun SPC obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje cilju dokumentovanja navedenog.

Za davanje više informacija nadležno je Okružno javno tužilaštvo Prijedor, saopćeno je iz MUP-a RS.

Podsjećamo, govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu kod Prijedora, Amira efendije Mahića objavljen na YouTubeu i on je ocijenjen skandaloznim.

U govoru, baš na dan Svetog save, kojeg poštuju pravoslavci, imam je rekao:

– Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima.

Dodao je i da:

– S druge strane je utemeljenje na fašizmu.

Dodik: Imam Amir Mahić je povrijedio sve Srbe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79