MUP RS tvrdi da punktova nema, poruke građana pokazuju suprotno

MUP RS tvrdi da punktova nema, poruke građana pokazuju suprotno


Nakon teksta agencije Patria “MUP RS postavio punktove na međuentitetskoj liniji i ne dozvoljava prolazak građanima FBiH”, iz Ministarstva unutrašnjih poslova su putem medija demantovali postojanje punktova na međuentitetskoj liniji.

Međutim, ono što MUP-u RS ne ide u prilog je činjenica da postoje osobe i dokazi koji su krenuli na proputovanje kroz RS a potom zaustavljeni i vraćeni u FBiH uz prijetnji kaznom od 500 KM.

“Pojačane su policijske kontrole radi poštivanja Zaključka Štaba za vanredne situacije RS o zabrani kretanja u subotu od 12 do nedjelje u 18 sati”, kažu iz MUP-a RS.

MUP RS postavio punktove na međuentitetskoj liniji i ne dozvoljava prolazak građanima FBiH

Ipak, da ponktovi postoje pokazuju poruke koje smo dobili, a gdje je jasno da je MUP RS jutros vraćao građane iz FBiH i nije im dao proći kroz taj entitet, iako na to nije imao pravo, jer se zabrana napuštanja prebivališta odnosi samo na građane RS. MUP bi imao pravo vratiti građane FBiH samo u slučaju zabrane prolaska kroz taj entitet, što se u ovom slučaju nije dogodilo.

Za sve koji ne vjeruju da su punktovi postojali, evo i dokaza.

Pojedini građani i na društvenim mrežama objavili su da su bili zaustavljen prenosi Patria.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija