MUP RS u Banjoj Luci zabranio skup opozicije ispred NSRS-a: Vukanović ipak pozvao građane da dođu u 19h

 

Policijska uprava Banja Luka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja opozicionih poslanika Narodne skupštine Republike Srpske večeras u 19 sati.

Ovaj skup su najavili Igor Crnadak, Vukota Govedarica i Nebojša Vukanović, a tzv. skupština na otvrenom se trebala održati ispred zgrade NSRS-a u Banjoj luci.

Iz Policijske uprave su istakli da su poslanici poučeni o odredbama Zakona o javnom okupljanju i da je javno okupljanje moguće održati na Trgu Krajine i u Parku “Mladen Stojanović”, na lokacijama koje je odredila lokalna zajednica.

Igor Crnadak je za Klix.ba, prije policijske zabrane, kazao da je skup zamišljen kao skupština, ali na otvorenom jer vlast ne dozvoljava opoziciji da se održi sjednica o kršenju zaključaka i odluka Narodne skupštine RS-a.

Crnadak je rekao da će to biti skupština za narod i odbranu narodne volje i Narodne skupštine kao najvažnije institucije, kao i da imaju slične planove i za još neke gradove u RS-u.

Kazao je kako u razgovoru u MUP nije bilo nikakvih problema, niti naznaka o zabrani skupa. U svakom slučaju, Crnadak je poručio da će narodni poslanici, i pored zabrane, u 19 sati biti ispred NSRS-a.

Slično je potvrdio i narodni poslanik Nebojša Vukanović koji se oglasio na svome blogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79