MUP Srbije se oglasio: Društvenim mrežama se širi informacija da će tržni centar u Srbiji biti napadnut

U posljednje vrijeme društvene mreže su postale platforme na kojima se često šire različite informacije, od kojih su mnoge neistinite i uznemirujuće.

Međutim, povodom informacija koje se šire na društvenim mrežama da će jedan od tržnih centara u Srbiji navodno biti meta terorističkog napada, Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da plasiranje netačnih informacija kojima se uznemirava javnost i širi panika predstavlja krivično djelo i da će svi koji šire paniku biti procesuirani u skladu sa zakonom.

MUP u saopštenju poziva građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja o potencijalno ugroženoj bezbjednosti o tome obavijeste policiju, prenosi Tanjug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsjeća da je na svim javnim mjestima na kojima se okuplja veći broj građana pojačno prisustvo pripadnika policije u cilju očuvanja bezbjednosti i sigurnosti građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79