MUP ZDK u šumi iznad Orahovice lišio slobode Ramba

Emsada Valentića zvanog “Rambo” lišila je slobode jutros zenička policija u šumi iznad Orahovice, a terete ga da je prije tri dana u tom mjestu oštetio vrata na bratovoj kući, gađao policiju crijepom i raznim predmetima te im prijetio sjekirom, a potom skočio kroz prozor i pobjegao pripadnicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Kako je “Nezavisnim novinama” potvrđeno iz MUP-a ZDK osumnjčeni je lišen slobode jutros u šumi u 11.15 sati.

Zbog Rambovog hapšenja bilo je opsadno stanje u selu, a mještanima nije bilo svjedno jer se radi o izuzetno opasnoj osobi sklonoj nasilju. Rambo je bio pobjegao u šumu i tu su ga danima i tražile policijske ekipe što je rezultiralo današnjim hapšenjem.

Nakon što je Valentić oštetio vrata svoga brata popeo se u potkrovlje svoje kuće a po dolasku policijskih službenika stanice Nemila, opirao se tako što je gađao policiju i prijetio sjekirom. Navodno su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK kada su upali u kuću upotrijebili i suzavac, ali je Rambo iskočio kroz prozor i pobjegao policiji.

On je poznat policiji po nasilnom ponašanju, a nije ni prvi puta da se od policije krio u šumi. Ranije su ga teretili zbog ugrožavanja sigurnosti u mjestu Orahovica kada je navodno nag do pasa prijetio S.V. i njenom sinu i tako izazvao uznemirenje građana u tom mjestu.

Koliko je Valentić opasna osoba govori činjenica i da je osuđivan za silovanje maloljetnice, a taj monstruozni čin se desio 7. avgusta 2007. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79