Muriz Memić: Da me Bakir sad nazove i kaže ko je ubica, odbio bih poziv!

“Na protestima u Vilsonovom šetalištu prvi put sam spomenuo Bakira Izetbegovića. I tad sam pitao “Bakire ko nam ubi Dženana.” 2016-te godine sam bio kod Bakira Izetbegovića. Tada mi je Feraget rekao da idem na sastanak ali da ne govorim ko je ubica. Bakir me je pitao 5 puta KO JE, KO JE? Što me to pita? Molio sam ga samo da lažni postupak prekine. Na izlaznim vratima pitao sam hoće li biti šta, rekao je “VIDJET ĆU”.

Bakir upravlja Federacijom jer ovo nije država. Njime upravlja gospođa. Ne pita se ovdje puno Bakir.

Ne treba mi vaša pomoć poslije 5 godina!

“Ti da ne znaš, Fikret Prevljak da ne zna. Senad Memić da ne zna ime. Ja ti moram reći da ti ne vjerujem – rekao je Muriz Memić Aliji Budnji.

Rekao je da on ne sumnjiči Budnju, već da je Tužilaštvo to činilo.

– Zašto je snimak nestao? Nije normalno da nestane snimak baš za taj period. Je li ti ikad porodica Memić rekla javno da je to uradio neko od tvoje porodice? Nije, nikad. Zašto ste slali Vladu Adamovića da ja demantujem u medijima da to nije Muamer uradio – kazao je Memić.

Muriz Memić: Prijavit ćemo doktorice Izetbegović i Suljić, moraju odgovoriti kako je Dženan umro!

Senad Hadžifejzović je podsjetio da Nedžad Latić na svom portalu objavio da “čitava čaršija zna da je sin Budnje, Muamer učestovao u ubistvu”.

– Ja nikad nisam izgovorio imena ubica niti ću izgovoriti. Imaju trojica, ja ih znam, zna ih Ifet, državno Tužilaštvo radi, uskoro će se objelodaniti. Trojica su bila na licu mjesta, ubica i dva saučesnika. Dva svjedoka su saslušana, u Tužilaštvu se pojavio novi svjedok koji zna imena ubica. Znam i ja, ne bi radio ovo da ne znam. Trojica su bila na licu mjesta – istakao je Memić.

Muriz Memić je ponovio još jednom da Alisa Mutap nema amneziju.

– Dva tima vještaka su dokazala da nema amneziju, nije je ni imala. Vidjet ćete ovih dana šta će se izdešavati i ko je Alisi rekao da ima amneziju i ko je tu istu noć došao gore na Koševo, sve će se saznati uskoro. Došla je od kuće jedna doktorica vrlo važna.

Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga kako je Dženan umro na Koševu. Poručujem im to. Bit će to šok. Teško mi je govoriti je li mogao Dženan da preživi, ali su čudne okolnosti kako je došao do bolnice – kazao je Memić.
Memić: Meni treba Gordana Tadić, časna i poštena

Ubica je imao dva pomagača, nikad nisam pomenuo sina Alije Budnje

U jednom tenutku Budnjo je ponovio da on svojim kapacitetima stoji na raspolaganju porodici Memić i da će pomoći da se otkrije ubica rahmetli Dženana.

– On meni sada nudi pomoć a ne treba mi. Ja vjerujem državnom Tužilaštvu i tužiteljici Gordani Tadić. Politika mi je ubila sina, zlatno dijete. Meni ne treba pomoć. Meni treba Gordana Tadić, časna i poštena i Ćazim Hasanspahić, tužilac. Vi i politika mi ne trebate – kazao je Muriz Memić.

Muriz Memić: Alija rekao sam ti, “zovi Bakira da pomogne, vidiš šta mi rade”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79