Murphy: Vjerujemo u multietničku BiH, a vjeruju i bh. građani

Michael Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, izrazio je svoje zadovoljstvo nedavnim susretima s načelnicima koji sarađuju na unaprjeđenju lokalnih zajednica. Njihov fokus, ističe Murphy, nije na mržnji ili podjelama, već na približavanju zajednica, izgradnji boljeg okruženja i osiguranju poboljšanih usluga za građane.

Tokom proteklih nekoliko dana, Murphy je putovao širom Bosne i Hercegovine, što je rezultiralo potpisivanjem sporazuma koji će potaknuti promociju kulturnog naslijeđa i unaprijediti uslove za turizam u manjim zajednicama.

Putovanje je obuhvatilo susrete s načelnicima i kompanijama, s posebnim naglaskom na potporu lokalnom razvoju kroz investicije i otvaranje radnih mjesta.

Tvrdi kako su kompanije s kojima su se susreli pune entuzijazma za rad i razvoj. Uprkos političkim razmiricama, Murphy ističe da susreti s načelnicima pokazuju da su zajedno usmjereni na izgradnju bolje budućnosti te da nema mjesta za podjele i mržnju.

Umjesto naglašavanja podjela, Murphy ističe da će se fokusirati na unaprjeđenje upravljanja, stvaranje poslovnih prilika te zaštitu kulturnog naslijeđa za buduće generacije. Ova inicijativa ima za cilj osigurati da svi građani BiH uživaju u napretku BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79