Muškarac (39) osumnjičen za obljubu djeteta. Predložen mu je pritvor

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je pritvor osumnjičenom K. S. (39) iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, da bi mogao ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79