Muškarac izvadio pištolj i govorio ljudima da će ih pobiti zbog drva: Prijeti mu do tri godine zatvora

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali D.D. iz Kostajnice zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti koje je u dva navrata počinio u jednom danu, objavilo je ovo tužilaštvo.

Uoptužnici se navodi da se D.D. 6. januara 2019. godine u alkoholisanom stanju svojim “audijem” dovezao u blizinu Crkve Svetog cara Lazara gdje se verbalno sukobio sa oštećenima S.B. i S.D. tražeći svoja drva, a potom iz vozila izvadio pištolj sa okvirom sa devet metaka, repetirao ga i usmjerio u pravcu oštećenog S.B. i prijetio da će ih pobiti.

Dalje se navodi da je istog dana ugrozio sigurnost oštećenog S.M. na parkingu jednog tržnog centra prislonivši mu na sljepoočnicu pištolj.

Članom 150. Krivičnog zakonika Republike Srpske propisane su novčane ili kazne zatvora do tri godine za onoga ko ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će ih ubiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79