Muškarac koji je sinoć urlikao u Tuzli je već pozivao na mržnju preko Facebooka

Muškarac M. G. iz Tuzle, koji je sa prozora u potkrovlju zgrade B-6 u tuzlanskom naselju Stupine uzvikivao “nož, žica, Srebrenica”, ispitan je danas u prostorijama Odjela kriminalističke policije PU Tuzla.

– Tužilac je događaj okvalifikova kao krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. Krivičnog zakona FBiH. Izvještaj o navedenom krivičnom djelu bit će upućen Kantonalnom tuzilaštvu TK – dodala je Kapidžić.

(VIDEO) Saslušan muškarac koji je u Tuzli uzvikivao “nož, žica, Srebrenica”

Kako se saznaje, M.G. je urlao “Nož, žica, Srebrenica” i psovao, nakon što su ga građani prijavili policiji, on nije htio otvoriti vrata policijskim službenicima.

– Po svemu sudeći ići će se u krivično gonjenje, ali odluka će biti donesena kad dođe policijski izvještaj – kaže Arnautović.

(VIDEO) U centru Tuzle se derao sa prozora iz stana: “Nož, žica, Srebrenica”

On je već ranije, na svom Facebook profilu, pozivao na nacionalnu i vjersku mržnju, što dokazuju i fotografije i komentari koje je objavljivao.

On je od maja do jula objavljivao fotografije i komentare podrške UZP-u, tzv. Herceg Bosni, prijetio je Bošnjacima, muslimanima, Tuzlacima…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79